Божићно дрво симболизује животни век

Quzhou Hanyin Facotry poklon | Updated: Sep 15, 2017

Новогодишње јелке су једна од најславнијих традиција божићних прослава. Обично људи стављају зимзелену боју као боју у кућу или на отворено око Божића и украшавају га божићним светлима и шареним декорацијама. И ставите анђела или звезде на дрво. Зимзелено дрво украшено са свећом и декорацијама, у склопу Божићних прослава. Савремена божићница је настала у Немачкој. Немци украшавају јелку (Едино дрво) сваке године 24. децембра сваке године, Адам и Еве, и виси палачинке на врху, божићно стабло које симболизира светог хлеба (ознака кршћанске оскудице). У модерним временима, употреба различитих колачића уместо светог хлеба, често праћена симболом Христове свеће. Осим тога, ентеријер је опремљен и божићним кулом, је дрвена троугласта структура, са много малих полица постављених на Христовој кипу, божићно дрво кула украшена зимзеленим листовима, свећама и звездом. До 16. вијека, божићни торањ и рајског врта спојени су на божићне стабове.

Овај обичај је био популаран међу вереницима у немачкој лутеранској цркви у 18. веку, али до 19. вијека постала је популарна земља, постајући дубоко укорењена немачка традиција. Почетком 19. века, божићно дрво се ширило у Енглеску, а муж краљице Викторије и немачког принца Алберта популаризирали су средином 19. века. Викторијанске божићне стабла украшене су свећама, слатким јелима и сортним пецивом, а на огранцима су обешене тракама и ланцима. Већ 17. век, божићно дрво је донело њемачким насељенима у Сјеверну Америку и било је популарно у 19. вијеку. У Аустрији, Швајцарској, Пољској и Холандији су такође прилично популарни. У Кини и Јапану, божићно дрво уведено је од америчких мисионара у 19. и 20. вијеку, божићно дрво украшено шареним цвјетовима.

Историја божићног стабла

Као и Божић, настао је у паганским обичајима, и божићно дрвеће такође има далеку историју и постаје уобичајен феномен у многим културама у зими. Новогодишње јелке се генерално тумаче као боје. Древне паганске тврдње су очуване у хришћанству, божићно дрво и зимзелено дрвеће симболизују прославу животног оживљавања.

Период римског царства, антички римски мозаик (садашњи Тунис), који показује тријумфалан мит од Индијског грчког вина Бог и мушко плодност, Диониз (Дионис, модерни научници сматрају да је бог реинкарнације) држећи грану четинара. Хришћански процес се такође може потврдити у сну Криза древне енглеске поезије (Дреам оф тхе Роод), у којем је дрво инструмент мучења Исусовог мучења. Божићно дрво Песма такође наводи идентификацију добрих и зла дрвећа снимљених у књизи Генесис.

Савремени обичаји не могу директно доказати паганске обичаје. Најранији документи могу се вратити у Немачку у 16. веку; Ингеборг Вебер-келлер, професор европске антропологије у Марбургу, идентификовао је Годишњу брошуру Индустријског удружења из 1570. године. Како користити хладну кошуљу плус јабуке, ораси, датуми, кокосове, божићно дрво Кекси и папирнате цвијеће су украшене у цељске куће како би одушевиле деца чланова удружења у индустрији која сакупљају бомбоне за Божић. Још једна препорука је из Басел-а, божићног стабла где је по мери шегрта носио дрво украшено јабукама и сирем у близини града 1597. године.

Одликовања на божићном стаблу су слична широм свијета. Зато што је Божић у зимском периоду, божићно дрво се користи у зимзеленим дрвећима. У питању је углавном мала палма од четири или пет стопа, или мала бора, посејана у великом саксију, покривеном разнобојним свецицама или сијалицама, божићном стаблу и разним украсима и тракама, као и дјечјим играчкама и поклони од њихових породица. Након украшавања, ставите га у угао дневне собе. Ако се налази у цркви, аудиторијуму или на јавном месту, божићно дрво је релативно високо, божићно дрво и дрво се такође могу ставити под поклон.

Према божићним царинским записима, прво божићно стабло је мала палма на путу белог хладног града. Прве ноћи Исусовог рођења, Девица Марија и св. Јожеф, када су отишли ​​у белом хладном граду, били су веома уморни, а Богородица је неко време лежала испод тог дрвета, а мала палма, као фаворизираног, развио своје гране и дала Богородици хладан вјетар. Средином ноћи рођен је Божићно дрво Исус Христ. У то време, на небу се појавила нарочито светла звезда, која је емитовала дивно светло, директно у главу главе палме, окружена у прелепом отвору бленде. Од тада, мала палма у Божићу, заузима место славне позиције. Што се тиче божићног стабла који је популаран широм свијета, то је само 19. вијек. У средњем веку, популарне верске драма у Немачкој, у Еденском врту, након што је Бог направио човека, Адам и Ева су издали Бога, игра са палмом је покривена јабуком, која представља "Дрво живота" или "знају добро и зло дрво." Касније, "Древо живота" у Фаитхфуловој игри се преселило кући, симболизујући долазак Спаситеља. Овим симболичним развојем, до 15. вијека, украшавање божићног стабла, постала је обичаја.


Quzhou Hanyin Facotry poklon
Dodati: No.35, okrug Jiandong, Jiangshan grad, Dћuћang, u Kini
Tel:0570-4016861
E-mail: sales001@hanyin-gift.com
Whatsapp: +08618357091335
Mob: +86-18357091335
Skype: andy0305109@hotmail.com
Komunikacije
Bookmark us today!